Yleisimmät kysymykset

 1. Kenen tulisi olla välttää Allévo-tuotteita?

  Lasten, nuorten, raskaana olevien naisten, imettävien äitien ja syömishäiriöistä kärsivien ei pidä käyttää patukoitamme, koska painonpudotus on heille epäterveellistä.

 2. Miksi ne sisältävät 200 kaloria?

  Ruotsin elintarvikeviraston määräysten mukaan ateriankorvikkeen tulee sisältää vähintään 200 kaloria.

 3. Miksi patukat sisältävät niin paljon sokeria?

  Patukat sisältävät paljon ravintokuituja ja proteiinia. Ne ovat kuiva-aineksia, jotka tekevät koostumuksesta kompaktin ja kuivan. Sokeri parantaa täten koostumusta ja olennaisesti myös tuotteen kestävyyttä. Allévo pyrkii pitämään sokerin määrän mahdollisimman vähäisenä vaikuttamatta tuotteen yleiseen laatuun. Allévo-tuotteilla on lisäksi alhainen GI-arvo (kliinisesti todettu), joten ne nostavat verensokeria hitaasti Tämä estää verensokerin ja insuliinituotannon suuret vaihtelut, jotka voisivat muuten aiheuttaa makeanhimoa.

 4. Mistä voin ostaa Allévon patukoita?

  Tällä hetkellä niitä myyvät Prisma ja S-Market.

 5. Voiko patukoita käyttää ennen treenejä tai niiden jälkeen?

  Voit syödä patukoita saadaksesi tarvitsemasi ravinnon ja lisäenergian sekä parantaaksesi kestävyyttä tai palautumista treenien jälkeen.

 6. Voiko VLCD/LCD-tuotteita vaihtaa Allévo-patukoihin Kickstart-vaiheessa?

  Kickstart-jaksolla sinun tulee käyttää ainoastaan Allévo-jauheita, joiden koostumus antaa sinulle kaiken tarvitsemasi ravinnon mutta niukasti energiaa. Allévo Low Calorie Bars -patukat ja -juomat sopivat käytettäviksi Kickstartin jälkeen, jolloin yhdistät Allévo-tuotteita tavalliseen ruokavalioon.

 7. Mitä Allévo-patukat sisältävät?

  Allévo-patukat sisältävät vitamiinien ja mineraalien lisäksi muun muassa paljon kuituja ja proteiineja. Kuidut saavat sinut tuntemaan itsesi kylläiseksi ja parantavat suoliston toimintaa. Korkea proteiinipitoisuus lisää myös kylläisyydentunnetta ja auttaa ylläpitämään normaalia lihasmassaa.

 8. Mitä tarkoittaa ateriankorvike?

  Allévo Low Calorie -patukat, -juomat ja -smoothiet lasketaan ateriankorvikkeiksi. Tämä tarkoittaa, että niistä saat kaikki aterialla tarvitsemasi vitamiinit ja mineraalit mutta ainoastaan noin 200 kaloria. Ruotsin elintarvikeviraston määräysten mukaan yhden ateriankorvikkeen tulee sisältää vähintään 200 kaloria.

 9. Voinko korvata yksittäisiä aterioita Allévo-patukalla?

  Voit ehdottomasti korvata yksittäisiä aterioita Allévo-patukalla. Muista myös syödä lautasmallin mukaan ja täyttää puolet lautasesta raaoilla vihanneksilla, kuten parsakaalilla ja porkkanaraasteella.

 10. Kuinka monta ateriaa päivässä voin korvata Allévo-patukalla?

  Koska patukat ovat ateriankorvikkeita ja kehitetty korvaamaan yksittäisiä aterioita, suosittelemme, että korvaat patukoilla enintään kaksi ateriaa päivässä saadaksesi täysipainoista ravintoa.

 11. Millä tavoin nämä patukat ovat suklaakakkua parempia?

  Suklaakakku sisältää enimmäkseen sokeria (noin 60 %) ja rasvaa, mutta patukkamme sisältävät kaiken aterialla tarvitsemasi ravinnon – ja ainoastaan noin 200 kaloria. Lisäksi patukka sisältää paljon proteiinia ja kuituja, jotka lisäävät kylläisyydentunnetta.

 12. Voinko yhdistellä Allévo-tuotteita keskenään?

  Voit ehdottomasti yhdistellä eri tuotteita Allévon valikoimasta. Jos haluat nopean alun painonpudotukselle, voit syödä Allévon VLCD/LCD:tä 1-2 viikkoa ja jatkaa sitten tavallisella vähäkalorisella ruokavaliolla ja Allévo-tuotteilla. Kaikkia Allévo-tuotteita voi hyvin yhdistellä keskenään.

 13. Voinko korvata koko ruokavalion patukoilla?

  Et voi. Patukat on kehitetty korvaamaan yksittäisiä aterioita, mutta ei koko ruokavaliota. Jos haluat korvata koko ruokavalion, voit käyttää ravintolisäjauheita.

 14. Onko Allévo-tuotteilla sivuvaikutuksia?

  Tuotteilla sinänsä ei ole sivuvaikutuksia, mutta ne sisältävät reilusti kuituja, mikä voi vaikuttaa herkkävatsaisiin.

 15. Onko olemassa tutkimuksia, jotka todistavat näiden toimivuuden?

  Allévolla on useita koehenkilöitä, jotka ovat saavuttaneet hienoja tuloksia Allévo-menetelmällä. Tuotteita käyttävät lähettävät säännöllisesti kertomuksia siitä, kuinka tyytyväisiä he ovat olleet tuotteisiin ja tukeen. Yhtenä esimerkkinä on Helen, joka oli ollut aina normaalipainoinen mutta lihoi sairauden vuoksi 20 kg. ”Allévo-tuotteiden, tavallisen ruuan sekä päivittäisen kävelyn avulla pääsin eroon näistä ylimääräisistä kiloista. Allévo auttoi minua syömään säännöllisesti ja liikkumaan.” Euroopan elintarvikeviraston riippumattomat asiantuntijat ovat tutkineet ja arvioineet aihetta käsittelevät tieteelliset asiakirjat

 16. Tulenko kylläiseksi Allévo-patukasta?

  Patukat pitävät sinut kylläisenä pitkän aikaa ja tyydyttävät lisäksi napostelutarvetta. Allévo-tuotteet sisältävät ravintokuituja, jotka sitovat nestettä mahalaukussa. Ne lisäävät näin ruoan tilavuutta ja siksi kylläisyydentunnettasi. Sinun kannattaa juoda aina reilusti vettä  nautiessasit Allévo-patukkaa. Allévo-tuotteet ovat  erittäin proteiinipitoisia, mikä lisää kliinisten tutkimusten mukaan kylläisyydentunnetta.

 17. Allévo-tuotteiden glykeeminen indeksi (GI) on matala. Mitä tämä tarkoittaa?

  Glykeeminen indeksi (GI) mittaa, kuinka nopeasti jokin elintarvike nostaa verensokeria. Elintarvike, jonka glykeeminen indeksi on korkea, nostaa verensokeria nopeasti, kun taas elintarvike, jonka glykeeminen indeksi on matala, nostaa verensokeria hitaasti. Kun verensokeri nousee, keho tuottaa insuliinia vähentääkseen verensokeria. Kun syömäsi aterian GI on korkea, keho tuottaa paljon insuliinia – ja päinvastoin. Kun elintarvikkeiden GI on korkea,  keho tuottaa niin paljon insuliinia, että verensokeri laskee nopeasti uudelleen, jolloin keho luulee tarvitsevansa lisää – ja makeanhimo iskee. Syömällä elintarvikkeita, joiden GI on matala, estät tämän verensokerin vuoristoradan, jolloin saat kestävämpää energiaa.

KENELLE HALUAT ESITTÄÄ KYSYMYKSESI/MISTÄ AIHEESTA?